Kennel Dalhytten er en såkaldt ’køkken-kennel’ med ’køkken-opdræt’. Mine hunde er familiehunde, der går frit i huset, og har deres kurve i stuen og på kontoret. Ude deler vi have og terrasse.

Vi havde gravhund i mit barndomshjem, så det var helt naturligt, at jeg selv senere fik gravhund. Vi har gennem tiden haft en række gravhunde, som med mellemrum har fået hvalpe. Med Hovvejens Anka blev avlen sat mere i system. Tæven blev parret med hanhunde fra Stensvang og Skærupskov. Det gjorde, at jeg blev mere og mere interesseret i gravhundearbejdet og fik kennelmærke. De udstillinger, jeg har været på, har givet flere gode resultater: Således er Fanny blevet champion. 
Sporarbejde er interessant for både hundefører og hund. Både Tibbe og Fulla har viste gode takter, og Fanny er igennem elite 1 så nu er det elite 2 vi træner til.
Fanny har et stort talent i rævegraven, og er således også blevet brugs chamipon på grav!

Kennel Dalhytten blev etableret i den smukke Grejsdal ved Vejle, deraf navnet. Vi er siden flyttet oven for bakkerne, men stadig med Grejsdalsskovene inden for rækkevidde til brug for gåture og udforskning for hundene.

Jeg mener, det er vigtigt, at hundene får udfordringer, og kommer sammen med andre hunde. Dette klares bl.a. ved at deltage i Østjyllandsudvalget arrangementer under Dansk Gravhunde Klub. Det kan jeg varmt anbefale andre.
Hvalpene præges på mennesker ved at være i mange hænder og ved leg med børn.

Johannes Gravgaard